Ägg med currysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En av mina favoriter

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 2 msk mjöl
  • 4 dl mjölk eller gräddmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk klippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Koka äggen 7-8 min. Skala dem och dela dem ev i halvor. Lägg dem på fat. Fräs matfettet i en kastrull.
    2. Strö över curryn och låt fräsa med ett ögonblick. dofta över mjölet. Späd med mjölk eller gräddmjölk lite i sänder till en slät och jämn sås. Låt såsen koka 3-5 min. Smaksätt med salt.
    3. Häll den heta såsen över äggen. strö på gräslöken och servera rätten genast.
    4. Gott att äta till. Stekt bacon Prinskorv Rostat bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben