Ägg med rysk sås

Serverar: 4 portioner

Servera med någon rökt fisk och ett gott bröd till eller som tillbehör på påskbuffén eller julsmörgåsbordet...midsommar...

Ingredienser

  • 4-6 kokta ägg
  • Sås
  • 200 g saltgurka
  • 1 dl kesella
  • ½ dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 1-2 msk Dansukker florsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • Garnering
  • Citron
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skär gurkan i mycket fina tärningar. Blanda därefter saltgurka, kesella, matlagningsyoghurt, dijonsenap, florsocker, salt, dill och gräslök till såsen.
    2. Dela äggen.
    3. Lägg upp såsen på ett fat och lägg på ägghalvorna. Garnera med dill och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben