Ägg och laktosfria semlor(bullarna)
Fyll dem med vaniljkräm gjord på sojamjölk eller med mixad silkentofu: mixa silken tofu och ha i lite socker, vaniljsocker och några droppar citronsaft. Kyl.
Ingredienser
50 g jäst
100 g margarin
3 ½ - 4 dl sojamjölk
½ tsk salt
1 dl socker
Ca 1 liter vetemjöl
1 tsk kardemumma
Instruktioner
- Dela sönder jästen. Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det till 37 grader. Häll lite av det på jästen och rör om.
- Häll på resten av mjölken och margarinet. Häll i salt, socker och kardemumma och nästan allt mjölet.
- Arbeta ihop allt till en fin deg. Arbeta rejält! Jäs degen i 30 minuter. Baka ut degen till lagom stora bullar.
- Låt dem jäsa i 30 minuter. Om du vill ha dem glamsiga så pensla med sojagrädde. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader.
Liknande recept
Kommentarer (0)