Ägg och laktosfria semlor(bullarna)

Fyll dem med vaniljkräm gjord på sojamjölk eller med mixad silkentofu: mixa silken tofu och ha i lite socker, vaniljsocker och några droppar citronsaft. Kyl.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g margarin
  • 3 ½ - 4 dl sojamjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl socker
  • Ca 1 liter vetemjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • Instruktioner

    1. Dela sönder jästen. Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det till 37 grader. Häll lite av det på jästen och rör om.
    2. Häll på resten av mjölken och margarinet. Häll i salt, socker och kardemumma och nästan allt mjölet.
    3. Arbeta ihop allt till en fin deg. Arbeta rejält! Jäs degen i 30 minuter. Baka ut degen till lagom stora bullar.
    4. Låt dem jäsa i 30 minuter. Om du vill ha dem glamsiga så pensla med sojagrädde. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben