Ägg- och potatiskaka med prinskorv, tomat och ruccola

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Denna rätt verkar toppengod. Skall testa den fortast möjligt.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 potatisar, kokta
  • 2 tomater
  • 50 g parmesanost
  • 400 g prinskorv
  • 1 knippa ruccolasallad
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Knäck äggen i en skål eller bunke. Vispa ihop ägg tillsammans med grädde och mjölk och smaka av med salt. Hacka vitlök fint och tillsätt detta i äggen.
    2. Skiva potatis och tomater, samt hyvla osten. Dela korven en gång på mitten och stek den i smör i en stor stekpanna. Dra ner värmen lite när korven fått fin färg och häll på äggblandningen.
    3. När äggen börjar stelna lite tillsätts den skivade potatisen och tomaterna.
    4. Avsluta med den hyvlade osten och strö över ruccola, samt lite svartpeppar. Ställ fram på bordet när kakan fortfarande är lite krämig. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mr_micke 9 december 2008

    Hej. Detta låter gott. Det ska jag prova på min dagisgrupp. God Jul på dig. Eva

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben