Ägg- och potatiskaka med prinskorv, tomat och ruccola
Serverar: 2 portioner
Tid: 40 minuter
Denna rätt verkar toppengod. Skall testa den fortast möjligt.
Ingredienser
6 ägg
0,5 dl mjölk
0,5 dl grädde
1 vitlöksklyfta
6 potatisar, kokta
2 tomater
50 g parmesanost
400 g prinskorv
1 knippa ruccolasallad
Smör
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Knäck äggen i en skål eller bunke. Vispa ihop ägg tillsammans med grädde och mjölk och smaka av med salt. Hacka vitlök fint och tillsätt detta i äggen.
Skiva potatis och tomater, samt hyvla osten.
Dela korven en gång på mitten och stek den i smör i en stor stekpanna. Dra ner värmen lite när korven fått fin färg och häll på äggblandningen.
När äggen börjar stelna lite tillsätts den skivade potatisen och tomaterna.
Avsluta med den hyvlade osten och strö över ruccola, samt lite svartpeppar.
Ställ fram på bordet när kakan fortfarande är lite krämig.
Smaklig spis!
Hej. Detta låter gott. Det ska jag prova på min dagisgrupp. God Jul på dig. Eva