Äggrätt

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

God påskig rätt

Ingredienser

  • 8 ägg
  • ½ - 1 dl grädde
  • 25 g smör
  • Lite cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • 6 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Hårdkoka äggen i 10 min. (8 st ägg) Dela äggen i halvor och gröp ur gulan. Blanda gulorna med smör i en skål, tillsätt grädden eller mjölk så att det blir krämigt. Peppra, salta. Rör så att allt blandas väl, sätt tillbaka äggkrämen i halvorna.
    2. Smörj en eldfast form, ställ halvorna i formen med snittytan nedåt. Ställ den varmt.
    3. Gör en vit sås på 6 msk vetemjöl, 8 dl mjölk. Koka i 8-10 minuter. Blanda i den överblivna äggkrämen. Såsen får ej koka upp den skär sig då. Slå såsen över ägghalvorna. I ugn 200 grader ca 15 minuter så det får lite färg. Servera med en god helgskinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ägg, ägg, ägg!
    Ägg hör verkligen påsken till. Låt dig fröjdas över vår tillgång på...

    Dagens ört - timjan
    Det är bladen och de unga skotten som används som örtkrydda och de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben