Ägg med färg

Serverar: 8 portioner

En äggrätt som är god på påskbordet.

Ingredienser

  • 8 kokta ägg
  • 1 rotselleri
  • 2 msk margarin
  • 1 stor burk champinjoner
  • 3 msk vetemjöl
  • 1-2 tsk curry
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl djupfrysta ärter
  • 1 stor röd paprika
  • 8 räkor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Koka äggen .Skala och skiva rotsellerin i 8 tunna skivor Koka dem mjuka. Lägg dem på serveringsfat .Ställ äggen ovanpå. Skär av i botten så att de kan stå. Skär också av toppen. Fräs svampen tillsammans med curryn. Strö över mjölet och späd med grädde under omrörning ca 5 min.
    2. Salta, peppra. Koka ärter, tärna paprikan låt den bli varm med liten klick margarin. Häll såsen över äggen. Lägg en krans av ärter runtom och sedan en krans av paprika. Garnera äggen med räker och dill

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ny matambassadör
    Christer Lingström har utsetts till Sveriges matambassadör av jordb...

    Halloweenfest
    Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...

    Potatisrätter
    Ohh, vad man kan göra mycket gott av potatis! Koka, steka, mosa, grati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben