Äggröra på hampafrön

Serverar: 4 portioner

Buffé nr 11 2008, sid 27

Ingredienser

  • ½ dl hampafrön (skalade eller oskalade)
  • ½ dl sesamfrön (gärna svarta)
  • 1 noriark (sjögräsark som används till sushi)
  • 6 ägg
  • 1 dl lättcrème fraiche
  • Smör
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Rosta hampafrön och sesamfrön i torr stekpanna.
    3. Lägg noriark på gallret i ugnen och rosta i 2–3 minuter eller tills det blir grönt. Smula ner arket i fröblandningen tillsammans med ½ tsk flingsalt.
    4. Vispa ägg med 1/2 tsk salt. Stek i 1 msk smör i en kastrull på svag värme under omrörning tills röran är fast, men fortfarande krämig. Rör ner 1 dl lättcrème fraiche.
    5. Strö över 1 msk fröblandning och servera till frukost eller som lunchrätt

    Liknande recept

    4.6
    15 min
    4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben