Äggröra på mexikanskt vis

Serverar: 4 portioner

Här bjuder det mexikanska köket på en annorlunda frukost- eller lunchrätt. En krämig äggröra kombineras med pikant salsa.

Ingredienser

  • 4 vetetortillas
  • 3½-4 dl salsa, färdig på burk
  • 4 stora ägg
  • ½ dl lättmjölk
  • 1 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • ½ tsk smör eller margarin
  • ½ dl riven ost
  • 2 msk skivad jalapeño
  • ½ dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 100 grader. Vik in tortillabröden i folie och värm upp dem i ugnen.
    2. Häll salsasåsen i en liten kastrull och värm upp den på svag värme. Rör under tiden samman ägg, mjölk, salt och peppar i en skål. Blanda väl.
    3. Smält matfettet i en fettsnål stekpanna. Häll i äggblandningen. Grädda på medelvärme under ständig omrörning med en träslev tills blandningen har stabiliserat sig, ca 5 minuter.
    4. Lägg tortillabröden på 4 tallrikar. Skeda upp äggröran i mitten på varje bröd. Skeda salsasåsen runt om äggröran. Strö över lite ost och skivad jalapeños. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben