Äggsallad

Serverar: 8 portioner

En äggsallad är härligt god och mättande, bra GI- och LCHF-mat.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 msk majonnäs
  • ½ dl gräddfil
  • 3 msk pickles, finhackad
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • ½ tsk salt
  • 0.25 tsk nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg äggen i en gryta med rikligt med vatten. Koka upp och låt koka 6 minuter. Spola äggen under rinnande kallt vatten och låt dem svalna i en skål med kallt vatten.
    2. Skala äggen och hacka dem grovt. Lägg dem i en stor skål och blanda med lök, majonnäs, gräddfil, pickles, senap, dill, salt och svartpeppar.
    3. Mosa äggsalladen lite med en gaffel och blanda väl. Tillsätt ytterligare 1 msk majonnäs om så önskas. Täck över och ställ kallt fram till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben