Äggsallad med tomat och lök

Serverar: 4 portioner

Fräsch och färgstark är den här salladen, som tack vare de råa lökringarna också har lite sting i smaken. Dressingen till kan man gott krydda lite mer än vanligt. Salladen är särskilt god till rökt fisk eller kött.

Ingredienser

  • 1 isbergssalladshuvud eller fast grönsallad
  • 4 hårdkokta ägg
  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • Dressing
  • 1 msk vinäger eller citronsaft
  • 3 msk olja
  • 1 krm salt
  • En aning vitpeppar
  • Eventuellt
  • 1 tsk senap
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 krm curry
  • 2 msk dill eller persilja
  • Instruktioner

    1. Strimla salladen och lägg den som en bädd i en låg skål.
    2. Skiva ägg, tomater och lök och arrangera luftigt på salladsbädden.
    3. Vispa samman dressingen och smaksätt den efter eget tycke.
    4. Häll dressingen över salladen och ställ den att dra 10-15 minuter innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben