Okragryta med lök och tomat

Serverar: 4 portioner

Serveras med ris.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 8 smålökar, skalade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 4 tomater, skållade, skalade och finhackade
  • 1 msk citron, pressad
  • 2,5 dl kikärter, okokta eller 5 dl kokta
  • 500 g färsk okra eller 750 g konserverad
  • 7,5 dl vatten
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 msk färsk oregano, hackad
  • 1 tsk peppar
  • 0,5 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Värm oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök gyllenbruna. Tillsätt tomater, citronsaft och tomatjuice. Sjud under lock ca 10 minuter.
    2. Tillsätt okran och kikärtorna och sjud ytterligare 5 minuter (20 minuter för färsk okra). Tillsätt hackad färsk oregano, peppar och salt strax före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben