Äggsallad med rädisor

Serverar: 4 portioner

En sallad med vårkänsla och med massor av vitaminer. Denna sallad passar utmärkt som en lätt vårlunch. Endast 160 kcal/portion.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 knippen rädisor
  • 50 g blandade örter, t.ex. persilja, körvel, dill och vårlök
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mild naturell lättyoghurt, 0,5 %
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk stark senap
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka äggen i 8-10 minuter. Skölj och ansa rädisorna. Skär först rädisorna i tunna skivor och sedan i fina strimlor. Spola äggen under kallt vatten. Skala äggen. Hacka 2 av äggen grovt. Dela de andra 2 äggen i klyftor.
    2. Skölj örterna och ta bladen från kvistarna. Hacka örterna grovt.
    3. Blanda crème fraiche, yoghurt, färskpressad citronsaft och senap. Smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner olivoljan.
    4. Blanda rädisor och örter i en stor skål. Blanda ner de hackade äggen och dressingen. Rör om så att det blir en luftig sallad. Garnera salladen med de klyftade äggen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben