Rosépepparlax med gurknudlar och rädisor

Serverar: 4 portioner

Kan serveras kall eller ljummen.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 1 tsk rosépeppar, stött
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 10 cm gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 paket smörgåskrasse
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk rosépeppar, hel
  • 2 tsk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°.
    2. Skär laxen i 20 bitar. Krydda med rosépeppar, salt och socker. Lägg laxen på en smord plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.
    3. Strimla gurkan i långa, tunna strimlor och skiva rädisorna tunt. Blanda med krasse och salt. Lägg ut laxen på ett fat och toppa med salladen. Garnera med rosépeppar och olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben