Äggtoddy à la Mannerhem

Serverar: 4 portioner

Dessert med smak av kaffe och konjak

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 2 dl grädde, vispad
  • 4 tsk florsocker
  • 4 tsk nescafé
  • 4 tsk kakao
  • 4 msk konjak
  • 4 halva äggskal
  • Instruktioner

    1. Koka äggskalen.
    2. Vispa äggulor och socker.
    3. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen.
    4. Häll upp i portionsglas.
    5. Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering)
    6. Precis innan servering - lägg på florsocker, nescafé och kakao i små "öar".
    7. Häll 1 msk cognac i äggskalet och placera mitt på.
    8. Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hunnebotjejen 17 april 2011

    Ett toppen bra recept

    littlejohn 5 oktober 2011

    Detta är bland det godaste jag har ätit som efterrätt!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben