Äggwrap med lax och spenat- och fetaostkräm

Serverar: 4 portioner

En glutenfri och fräsch wrap! Perfekt för dig som äter enligt LCHF-dieten.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • Salt
  • Ca 3 msk vatten, mjölk eller grädde
  • Smör eller olja till stekning
  • Spenat- och fetaostkräm
  • 150 g fetaost
  • 100 g spenat
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 1-2 sparrisknippen
  • Ca 4 skivor lax, rökt eller gravad
  • Spenat eller annan sallad
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, salt och vatten. Värm upp en stekpanna på medelvärme med en klick smör eller olja. Häll äggsmet i en stekpanna så att den täcker botten men inte blir för tjock. Ha inte för hög värme, då blir kvaliteten på äggwrapen sämre. Ju längre stektid, desto segare blir ägget och då håller wrapen ihop fyllningen bättre.
    2. Blanda under tiden ingredienserna till krämen. Mixa fetaost, spenat och olivolja till en slät kräm. Blanda i finhackad lök. Smaka av med peppar och eventuellt mer olivolja.
    3. Putsa sparrisen och koka under några minuter i lättsaltat vatten. Skölj sparrisen i kallt vatten eller välj att göra en varmare wrap, om du hellre vill ha det.
    4. Varva kräm, lax, spenat/sallad och sparris i äggwrapen. Rulla ihop och ät direkt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben