Äkta italiensk pizza

Jag har inte själv bakat denna pizza, men receptet kommer från en kvinna som bott i Italien och som garanterar att detta är äkta italiensk pizza.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • Ca 2 msk olivolja, extra virgin
  • Ca 1 liter vetemjöl
  • Olivolja till pensling
  • Passerade tomater
  • Rivna ostrester blandade med åtminstone en mozarella, skuren i tärningar
  • Oregano
  • Annan fyllning efter behag
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en bunke och blanda den sedan med salt och olja. Häll i lite av vattnet och blanda tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och blanda sedan ner mjöl tills degen inte längre klibbar. Strö lite mjöl över, täck den och låt den sedan jäsa i drygt en halvtimme.
    2. Gör i ordning fyllningen under tiden.
    3. När degen är färdigjäst är det lagom att sätta på ugnen på 250 grader.
    4. Knåda ut alla luftbubblor och dela degen i två delar.
    5. Kavla varje del till en tunn platta, lagom stor för en vanlig plåt. Lägg degplattan på bakplåtspapper och pensla på olja i ett tunt lager.
    6. Häll på passerade tomater och smeta ut tomaterna med hjälp av en sked till ett tunt lager.
    7. Sätt in plåten längst ner i den varma ugnen och grädda i ungefär 10 minuter. Pizzan får inte brännas utan ska bara bli färdiggräddad i bottnen.
    8. Ta ut pizzan ur ugnen och lägg på ostblandningen och eventuell annan fyllning. Strö till sist på oregano. Grädda färdigt i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär pizzan i "klyftor" och servera direkt!
    9. Buon appetito!

    Liknande recept

    1 h 45 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben