Älg à la Madame Rochas

Serverar: 4 portioner

Rekommenderar fryst älgkött till den här rätten, eftersom det är lättare att skava.

Ingredienser

  • 750 g älgkött
  • 1 nypa timjan
  • 1 nypa oregano
  • 1 nypa grovmalen svartpeppar
  • Kött- och grillkrydda efter tycke och smak
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1köttbuljongtärning
  • Servering
  • Pressad potatis
  • Inlagd gurka
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i lövtunna skivor. Det går lättare innan köttet har tinat helt. Bryn köttet i en ganska het panna. Dela gärna upp det på två omgångar för bryningens skull.
    2. Häll allt kött tillsammans i grytan och tillsätt salt, svartpeppar, oregano, timjan och rikligt med kött- och grillkrydda.
    3. Häll på grädden, tillsätt buljongtärningen och låt det puttra tillsammans i fem minuter. Smaka av med salt, men tänk på att buljongen kan vara salt nog i sig.
    4. Servera med klippt persilja över köttet och kokt pressad potatis och inlagd gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben