Älg á la sheperd

Serverar: 4 portioner

En god variant på shepherdspie som passar bra om man har älgfärs kvar i frysen annars går det lika bra med nötfärs.

Ingredienser

  • 4 portioner hemgjort potatismos
  • 1 ägg
  • 2 medelstora morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 purjolök
  • Smör till formen och stekning
  • 400 g älgfärs (eller nötfärs)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1-3 msk curry, beroende på styrka
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk soja
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra klart potatismoset, blanda i ägget och ställ åt sidan.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötterna och palsternackorna, skiva dem tunt i maberedare eller använd potatisskalare. Ansa purjolöken och strimla den.
    3. Fräs purjolöken i lite smör i stekpannan, flytta över till den smorda ugnsformen. Fräs därefter morötterna och palsternackorna och fördela över purjöken i ugnsformen.
    4. Bryn köttfärsen, smaka av med salt och peppar. Tillsätt curry efter smak, tomatpuré, soja och vatten.
    5. Låt det puttra några minuter och fördela sedan det över rotsakerna.
    6. Bred potatismoset över köttfärsen och gör ett randigt mönster med en gaffel. Ställ in i ugnen ca 30 minuter tills potatismoset fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben