Älg från woken med svampmarmelad

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Mycket god.

Ingredienser

  • 600 g benfritt älgkött
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosépeppar
  • Instruktioner

    Börja med svampmarmeladen. Skala och skiva löken. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt svampen och låt den fräsa med löken utan att ta färg. Tillsätt vin, honung och ättika. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Häll upp marmeladen i en skål och låt kallna. Skär köttet i strimlor. Skala och grovhacka löken. Woka köttet i oljan i en wok eller stor stekpanna några min. Tillsätt löken och låt steka med. Krydda med salt och grovt krossad rosépeppar. Servera det wokade köttet med svampmarmeladen, pasta och en stor skål med blandad sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben