Efter finstyckningen blir det ibland kött över som är för fint för kvarnen men inte tillräckligt stort som grytbitar.
Ingredienser
8-10 potatisar
400 g älgkött
1 gul lök
2-3 dl grädde
Timjan
Salt
Vitpeppar
Muskot
1 msk smör
Instruktioner
Skiva eller strimla två till tre normalstora potatisar per portion.Skölj den skurna potatisen noga i kallt vatten.
Grovhacka löken, jag byter ibland den gula mot röd, mums! Putsa och strimla köttet.
Smörj en ugnsform.Lägg ett lager potatis i botten, varva sedan kött, lök, potatis, timjan och grädde. Krydda med salt, peppar och mycket sparsamt med riven muskot.
Grädda i ugnen ca: 200 grader
cirka 40 minuter eller tills potatisen känns klar.
Servera med saltgurka och majonnäs!
Till detta dricker jag en god porter eller vatten.
Åh vad gott det var!!! Min sambo blev överlycklig och sa att "detta måste du laga igen" Kan verkligen rekomendera denna rätt.
Tack till er alla som har sparat och lagat denna min favorit!! Glömm inte saltgurkan o majonäsen!
Det var verkligen jättegott. Vi njöt.