Älg Jansson

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Efter finstyckningen blir det ibland kött över som är för fint för kvarnen men inte tillräckligt stort som grytbitar.

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • 400 g älgkött
  • 1 gul lök
  • 2-3 dl grädde
  • Timjan
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Muskot
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skiva eller strimla två till tre normalstora potatisar per portion.Skölj den skurna potatisen noga i kallt vatten.
    2. Grovhacka löken, jag byter ibland den gula mot röd, mums! Putsa och strimla köttet. Smörj en ugnsform.Lägg ett lager potatis i botten, varva sedan kött, lök, potatis, timjan och grädde. Krydda med salt, peppar och mycket sparsamt med riven muskot.
    3. Grädda i ugnen ca: 200 grader cirka 40 minuter eller tills potatisen känns klar.
    4. Servera med saltgurka och majonnäs! Till detta dricker jag en god porter eller vatten.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6
    5
    2 h 15 min
    4-5
    8

    Kommentarer (3)

    Pling76 27 januari 2009

    Åh vad gott det var!!! Min sambo blev överlycklig och sa att "detta måste du laga igen" Kan verkligen rekomendera denna rätt.

    Hemlagad 22 september 2009

    Tack till er alla som har sparat och lagat denna min favorit!! Glömm inte saltgurkan o majonäsen!

    gds877 7 februari 2010

    Det var verkligen jättegott. Vi njöt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben