Älgfärsbiff med grönsaksgratäng och fårost
Praktisk allt-i-ett-rätt där köttfärsbiffar, potatis och grönsaker tillagas i samma form.
Mycket god och omtyckt bjudrätt och man hinner stöka undan i köket medan maten blir klar i ugnen.
Ingredienser
Biffar
1 dl ströbröd
2 dl vatten
500 g älgfärs
1 msk viltfond från flaska
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gratäng
700 g potatis
Salt
1 squash
2 stora rödlökar
2 msk olivolja
1 tsk soja
1 tsk rosmarin
200 g smulad fetaost
1 ½ dl marinerade soltorkade tomater i små bitar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla i ca 10 minuter. Blanda ner färs, fond, salt och peppar.
- Skiva potatisen tunt och bred ut skivorna i en oljad stor form eller långpanna. Strö över salt. Ställ potatisen i ugnen i ca 15 minuter.
- Skär squash och lök i bitar och klyftor. Blanda dem med 2 msk olivolja och salt i en bunke.
- Forma ca 10 biffar av färsen och lägg dem på den varma potatisen. Fördela squash och lök runt om. Pensla ovansidan av biffarna med olivolja som blandats med soja. Strö över rosmarin. Låt steka i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Strö fetaost och tomater över rätten och låt steka i ytterligare ca 5 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)