Älgfärsbiffar med västerbottenost och Sås

Saftiga biffar med tydlig smak av västerbottenost. Passar bra att bjuda vännerna på! :-)

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • ½ dl skorpmjöl
  • 2 dl riven västerbottenost
  • ½ dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • 1-2 msk kalvbuljong på flaska
  • 1-2 tsk viltbuljong på flaska
  • 2 dl creme fraiche (ev. lätt creme fraiche)
  • Maizena att reda såsen med
  • Ev. lite soja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Låt den svettas i en panna med smör. Häll på ströbröd på färsen och häll över grädden. Låt stå några minuter tills ströbrödet svällt. Tillsätt ägg, lök, ost, salt och peppar och blanda allt. Forma biffar och stek dem i smör på båda sidorna tills de är genomstekta (ca 15min).
    2. Sås: Koka upp vatten med buljong och tillsätt creme fraiche och eventuellt lite soja för färgens skull. Låt puttra några minuter. Red såsen med maizena.
    3. Servera biffarna med kokt potatis eller klyftpotatis och en god gelé.
    4. Bon apetit

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben