Älgfärskebab med fänkål och granatäpple

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt och svartpeppar
  • 4 stänger citrongräs
  • olivolja
  • 1 stor fänkål
  • kärnorna från 1 granatäpple
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk plockad bladpersilja
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 150°. Blanda kall färs med ägg och kryddor (vill man ha saftigare kebab kan man byta ut 100 g av älgfärsen till fett fläskfärs). Snitta citrongräset. Forma färsen som fyra järpar runt citrongräset så att det bildas ett spett. Stek på alla sidor i lite olivolja. Sätt in i ugnen och stek färdigt ca 10 minuter.
    2. 2. Finstrimla under tiden fänkålen och blanda med granatäpple, persilja och olivolja. Krydda med salt och peppar. Arrangera fänkålen på en tallrik och servera med älgkebaben. Vill du ha det lite matigare så servera en svamprisotto till (se recept Grillade, kryddiga viltdolmar på spett).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben