Älggryta à la Helene

Serverar: 4-6 portioner

God gryta att äta i höstrusket

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av älg
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 33 cl mörkt öl
  • 1 tärning köttbuljong + ca: 3 dl vatten
  • Soja
  • Chilipulver
  • Salt
  • Peppar
  • Allkrydda
  • Instruktioner

    1. Fräs grytbitarna och grovhackad lök och häll på tomaterna, ölen buljongen, soja och vitlöksklyfta.
    2. Krydda. Detta ska vara simmigt och sedan ska det koka ihop utan lock tills det blir en mustig gryta. Sätt i den sista vitlöksklyftan mot slutet.
    3. Servera gärna till kokt potatis, grönsaker och ett gott öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben