Älggryta à la Helene
Serverar:
4-6 portioner
God gryta att äta i höstrusket
Ingredienser
800 g grytbitar av älg
2 burkar krossade tomater
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
33 cl mörkt öl
1 tärning köttbuljong + ca: 3 dl vatten
Soja
Chilipulver
Salt
Peppar
Allkrydda
Instruktioner
Fräs grytbitarna och grovhackad lök och häll på tomaterna, ölen buljongen, soja och vitlöksklyfta.
Krydda. Detta ska vara simmigt och sedan ska det koka ihop utan lock tills det blir en mustig gryta. Sätt i den sista vitlöksklyftan mot slutet.
Servera gärna till kokt potatis, grönsaker och ett gott öl.
Liknande recept
Älggryta á la Ticiba
3-4
Kebabgryta á la Yngve
4.2
30 min
4
62
Ris à la Malta
4.6
4
4
Älggryta från Härjedalen
5
2 h
6
1
Rostbiff à la wok
15 min
4
Minivårrullar á la Lena
Blinier á la Lena
4
4
Hummersoppa á la Lena
4
Biff à la Lindström
4.8
4
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!