Älggryta à la Himalaya

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Knepig beteckning på grytan. Son och sonhustru, bjudna på denna rätt innan resa till bl.a. Nepal, fick våldsam längtan efter denna gryta efter en tidvis enformig diet på ris.

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av älg, företrädesvis ungdjur (nöt är också OK)
  • Rejält med gul lök, grovhackad
  • Gula kantareller, även trattkantareller kan tillsättas - allt i mån av tillgång
  • Salt
  • peppar
  • curry
  • Ev. enbär
  • 0,5 - 1 d vatten
  • Buljongtärning, gärna mörk
  • En skvätt grädde
  • Maizena för redning
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i omgångar och lägg över i kastrull Sista omgången tar man med löken så att den får lite färg Tillsätt kantarellerna Salta, peppra och pudra curry Några enbär tillsätts för den som så tycker På med vattnet och buljongtärningen När köttet känns mört tillsätts grädde efter behag Redes av til önskad konsistens
    2. Gott till såväl ris/råris som råstekt potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pajskalet 25 september 2010

    Jag använde nötkött till denna gryta och det gick precis lika bra som älgkött. Väldigt gott blev det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben