Älggryta med hela färska champinjoner

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Sagolik gryta på älg, enkel att göra sköter sig nästan själv. Just att man bryner köttet i socker och smör gör att det blir en annorlunda smakupplevelse.

Ingredienser

  • 600-800 g älgkött i mindre bitar
  • 3-4 msk strösocker
  • 8-10 färska champinjoner eller 1 brk konserverade hela champinjoner
  • Smör att steka i (ej marg )
  • 0,5 l grädde, ev mer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre bitar, ta bort ev hinnor och senor. Lägg smöret i en gryta tills det smälter och blir gyllenbrunt, strö över sockret, ha i grytbitarna och bryn köttet runt om.
    2. Salta och peppra.
    3. Lägg i champinjonerna och låt dem få lite färg. Ha i grädden, sänk värmen så det bara står och småputtrar, låt puttra i ca 1 tim, smaka av så att köttet är mört och fint.
    4. Servera med kokt potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben