Älggryta med kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Det går bra att dubblera satsen men minska lite på vätskan och kryddorna.

Ingredienser

  • 400 g tärnat kött av älg
  • 1 msk olja
  • 1 liten gul lök
  • 4 cm riven ingefära
  • 2 krm chiliflakes eller chilipeppar
  • 2 1/2 dl kokosmjölk
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 msk hackad koriander
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i en het kastrull med lite av oljan och ta upp det när det är klart. Skala och finhacka löken, riv ingefäran. Fräs löken tillsammans med chiliflaken och ingefäran i resten av oljan.
    2. Lägg tillbaka det brynta köttet och slå på kokosmjölk och grönsaksbuljongen. Färga såsen med gurkmejan.
    3. Koka på svag värme tills köttet känns mört. Ta upp köttet, mixa såsen och lägg tillbaka köttet. Skulle såsen bli för tunn red med maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar. Strö på hackad koriander.
    4. Potatis eller ris och en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 12 mars 2011

    Tack för ett gott recept. Kom på nu när jag läser receptet igen att jag glömde koriandern. Den står kvar i kylen.. :-) Jag använde chilipulver.. Tack igen../ Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben