Älggryta med smak av Italien

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Man tröttnar ibland på de vanliga kryddningar av vilt. Här kommer en variant som är god.

Ingredienser

  • 6-7 hg älgkött/nötkött (bog,märgpipa ed) i lagom bitar
  • 2 dm purjolök
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt
  • vitlökspeppar
  • 10 shalottenlökar, hela
  • 2 hela vitlökar, grovt hackade
  • 2 dl rött vin (kan ersättas med viltfond)
  • 4 morötter i bitar
  • 2 st italienska korvar (Cenovese ed) i skivor
  • Valfria örtkryddor
  • Instruktioner

    Köttet, purjolök och kryddor brynes och bräseras sedan med lite vätska (vatten) ca 1 tim el till köttet känns mört. Beror på vilket kött men använder. Tillsätt sedan lök, morötter vin och korv och låt puttra ½ tim till. Smaka av med de kryddor du känner för och servera med tex basmatiris och en god sallad, gärna med avocado som bas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Syrah - druva med gamla anor
    Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben