Älggryta med trattkantareller

Serverar: 4 portioner

Fick detta från nelirotger på matprat

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av älg
  • 2 msk rapsolja
  • 2 gula lökar i bitar 2 x 2 cm
  • 2 skalade morötter i stavar
  • 200 g skalade rotselleri i bitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk flytande viltfond
  • 3 msk koncentrerad äppeljuice
  • ca 1 l vatten
  • 20 g torkade trattkantareller eller 200 g färska
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna i olja. Tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt de få färg. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré och fräs med någon minut. Tillsätt viltfond, äppeljuice och vatten så att det täcker köttet. Lägg i trattkantareller, timjan, rosmarin och lagerblad. Låt det koka sakta i 1-2 timmar, tills köttet är mört (eller längre, beroende på köttets kvalitet) Skumma av fett och slaggprodukter. 2. Red grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. 3. Servera älggrytan med potatispuré och lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben