Älggryta med whisky

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ibland är det bra att ha en svärfar som jagar. Mustig och smakrik gryta.

Ingredienser

  • ca 6 hg grytbitar av älg
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpure
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 dl whisky
  • 10 enbär
  • 2 lagerblad
  • 7 svartpepparkorn
  • salt
  • Instruktioner

    Börja med att bryna älgbitarna i lite smör, tillsätt löken. När köttet är brynt runt om strö på en matsked vetemjöl och klicka i tomatpuré. Tillsätt whiskyn. färsk rosmarin, lagerblad, pepparkorn och enbär. Låt det sedan puttra under lock i 90 minuter. Se till att grytan inte kokar torrt , och fyll på lite vatten (ca 1 dl). Smaka av på slutet med salt och malen svartpeppar. Tillsätt lite persilja för syns skull och servera med ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben