Älggryta på nudelbädd

Serverar: 6 portioner

Sagolikt gott.

Ingredienser

  • 800 g älgkött av lår eller bog, skuret i små tärningar
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 finhackad gul lök
  • 1/3 rotselleri
  • 1 morot
  • 1 medelstor purjo
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl rödvin
  • 5 dl mörk viltfond
  • Timjan
  • Lagerblad
  • 15 enbär
  • ½ dl vispgrädde
  • 400 g tagliatelle
  • GARNERING
  • 100 g finstrimlad bacon
  • 1 knippa finhackad persilja
  • 1 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i omgångar i smöret i en gryta. Salta och peppra under bryningen. Ta upp köttet och bryn grönsakerna. Häll ner vinet och låt koka ihop. Tillsätt viltfonden och tomatpuréen och lägg tillbaka köttet i grytan.
    2. Bind in kryddorna i en gasbinda och lägg i grytan. Låt grytan koka på svagvärme 45-60 minuter. När köttet är mört tar man upp det och kryddbindan.
    3. Kör resten i en mixer och tillsätt grädde för att få en mildare färg. Smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka köttbitarna i grytan. Koka tagliatellen enligt anvisningarna.
    4. Smaksätt med färsk malen peppar. Fräs basilika och lök hastigt i en panna. Lägg en pastabädd på en tallrik, häll köttet över och garnera med bacon, basilika och parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben