Älgkött i ugn

Tror att orginalreceptet egentligen är med kotletter men vi brukar ta stekskivor eller fransyska av älg till den här rätten. Köttet blir otroligt mört och såsen är en höjdare.

Ingredienser

  • ca 1 kg stek av älg eller kotletter
  • 4-5 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1 dl soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor och lägg i en ugnssäker form.
    2. Blanda crème fraiche, grädde, soja och sambal oelek och täck köttet med blandningen. Stek i ugnen på 175 grader i 45 minuter. Täck formen med folie och låt den stå i ugnen i ytterligare 45 minuter.
    3. Servera med ris eller pressad potatis och en sallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    Bengan21 20 januari 2013

    Jätte gott och enkelt att göra!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben