Älgkött med lök i tryckkokaren

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och god gryta att tillaga med hjälp av tryckkokaren.

Ingredienser

  • 8-10 gula lökar
  • 1 kg älgstek eller annat älgkött
  • Smör
  • Salt
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Skär upp älgköttet i tunna skivor. Strimla löken i tunna skivor och stek den gyllenbrun, lägg den stekta löken i botten på gallret i tryckkokaren. Stek köttskivorna och salta på båda sidor, lägg över i tryckkokaren. Efter varje ny laddning med stekta köttskivor vispas stekpannan ur med vatten som hälls över köttet och löken i tryckkokaren. Vätskan ska täcka en tredjedel av köttet i tryckkokaren. Koka i 20 minuter.
    2. Servera med morötter och purjolök som stuvats, kokt potatis och svartvinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben