Älgskav med lingon och svamp

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

God vardagsmat i höst- och vintermörker

Ingredienser

  • 250 g fryst älgskav eller renskav, 1 pkt
  • 1 gul lök
  • 200 g förvälld svamp, blandad, kantareller, champinjoner
  • 1-2 tsk salt
  • 2-4 krm svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 1 msk viltfond
  • 1-2 msk messmör
  • 1-2 tsk viltkrydda
  • 1 dl frysta lingon
  • 1 dl frysta gröna små ärter
  • Instruktioner

    Man behöver varken tina älgskav, lingon eller ärter innan tillagningen. Hacka löken och fräs den mjuk. Skär svampen i lagom stora bitar och stek tillsammans med löken. Salta (½-1 tsk) och peppra (1-2 krm). Ställ åt sidan. Fräs den frysta älgskaven i smör och olja. Vänd på skaven efter en stund och skrapa av brynt älgskav med en stekspade. Upprepa detta hela tiden tills all älgskav är finfördelad och brynt. Tillsätt svamp och lök och häll på grädde och viltfond. Tillsätt messmör och viltkrydda. Låt sjuda 3-5 min, smaka av med ½-1 tsk salt och 1-2 krm peppar. Lägg ner lingon och ärter. Koka upp och låt småkoka några min tills lingon och ärter är varma. Ris eller potatis är gott till och gärna svartvinbärsgelé också

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben