Äppel och aroniakaka

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 1 timme

En mycket enkel, god och knaprig kaka. Går även att göra med enbart äppel, och andra bär i stället för aronia. Degen är en lös mördeg (ska vara lös!)

Ingredienser

  • 2-3 stora syrliga äppel
  • 1 dl aronia-bär (alt. sylt, minska då på sockret!)
  • 100g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Skölj och ev. skala (om det är utländska äppel bör de nog skalas!) äpplena. Skiva dem tunt och sätt dem i en pajform eller i en mindre ugnsform. Häll på de putsade, sköljda bären.
    2. Smält smöret och blanda ihop pajingredienserna snbbt. Klicka ut degen över äpplena och aronia-bären. Grädda i 200 grader tills pajen fått fin färg. Låt pajen svalna och sätta sig lite och servera sen med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben