Äppel och fikonsallad

Serverar: 4 portioner

En fräsch och enkel förrätt. Sirapen gör dressingen härligt söt och fyllig. Vit balsamvinäger är rundare i smaken än den bruna.

Ingredienser

  • 2 små äpplen
  • 2 färska fikon
  • 8 skivor lufttorkad skinka, t ex prosciutto
  • 400 g ruccola
  • Dressing
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • ½ msk olivolja
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och skiva äpplena. Klyfta eller skiva fikonen. Fördela äpplen, fikon, skinka och ruccola på 4 små tallrikar.
    2. Blanda dressingen och ringla den över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben