Äppel och hjortronchutney

Tid: 45 minuter

Passar bra till viltkött,fläskkarre och dessertostar.

Ingredienser

  • 4 syrliga äpplen
  • 1/2 gul lök
  • 1 röd chilipeppar
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 dl hjortron
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 1/2 dl råsocker strö
  • 2 msk honung
  • Instruktioner

    Skala, kärna ur och tärna äpplena fint. Finhacka löken, dela och kärna ur chilipepparn, finhacka den. Lägg äpple, lök och chilin i en rostfri kastrull och tillsätt de resterande ingredienserna. Koka upp och låt blandningen sjuda i ca 20-25 minuter. Rör om då och då. Häll upp burkar, låt kallna och förvara sedan svalt. Det blir cirka 1/2 liter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben