Äppel och ingefärskaka

Serverar: 8 portioner

En mjuk kaka med smak av äpple och ingefära. Äpple och ingefära är riktigt gott tillsammans.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk ingefära
  • 3/4 dl kokande vatten
  • 2 äpplen
  • Formen
  • Matfett
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk ingefära
  • Servering
  • Grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver, vetemjöl och ingefära, rör ner i smeten tillsammans med kokande vatten.
    3. Smör en form med löstagbar kant och strö i farinsocker och ingefära. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg äppelskivor i formen och häll över smeten.
    4. Grädda äppelkakan i ca 30 minuter.
    5. Servera kakan varm tillsammans med en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MammaLena 19 mars 2009

    Denna kaka ska jag ta och baka idag. Den låter hur spännande som helst. Bästa av allt är att den inte innehåller något matfett eller mjölk, utöver det man smörjer formen med. Oprövat ger jag receptet 3 i betyg. Men det kommer nog att ändras efter att kakan är bakad. //MammaLena

    MammaLena 23 mars 2009

    Kakan är bakad och uppäten. Betyget blev en 5:a Har gett min mor receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben