Äppel och kanelcupcakes

Dessa smarriga Cupcakes bakade jag till min födelsedag. De blev riktigt goda och saftiga! Mums!

Ingredienser

  • Muffins
  • 4,8 dl vetemjöl special
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk salt
  • 2 tsk kanel (mald)
  • ½ tsk muskot (riven/mald)
  • 1/3 tsk kryddnejlika
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2,4 dl strösocker
  • 1,2 dl farinsocker
  • 4 ägg
  • 3 ½ dl äppelmos
  • 200 g pecannötter
  • Frosting
  • 150 g smör
  • 300 g Philadelphia
  • 2 ½ dl farinsocker
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Muffins: Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, salt, kanel, muskonöt och kryddnejlika i en skål. Blanda gärna med en gaffel tills allt blir välblandat.
    3. Vispa smöret, strösocker och farinsocker i en bunke med en elvisp tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills allt blandats samman. Med låg hastighet, rör sakta i mjölblandningen och äppelmoset i bunken. Fortsätt vispa tills allt har blandats väl. Blanda i pecannötterna försiktigt med en slev.
    4. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna tills de fyller 2/3. Värm i ugnen i 20 minuter och låt svalna.
    5. Frosting: Vispa det rumstempererade smöret, philadelphian och farinsockret i en skål. Vispa tills blandningen blir fin och len. Inte svårare än så, bara att använda direkt. Om blandningen är för lös så kan man låta det stå ett tag i kylskåpet
    6. Jag valde att med hjälp av en smörkniv bre på mina muffins. Det går självklart bra att spritsa om man vill.
    7. Strössla på och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lovecakes81 4 mars 2011

    Dessa cupcakes var helt ljuvliga!! Det blir fler gånger kan jag säg =) Tack så mycket!

    DeniseCupcakes 4 mars 2011

    Tack själv! Är väldigt glad att du uppskattade receptet :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben