Äppel och kanelkaka

Serverar: 1 portioner

En enkel och god kaka

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 150 g smör
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 fata, syrliga äpplen
  • 1 ½ tsk kanel
  • 3 msk strösocker
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Värm mjölken och smält smöret däri. Vispa ner mjölkblandningen i äggsmeten. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en rund, 1 ½ - 2 liters smörad och bröad form. Skala och skär äpplena i små tärningar. Blanda dem med kanel och socker. Strö tärningarna över smeten. Grädda kakan i 200 grader i 25-30 minuter, eller tills den fått vacker färg och är genombakad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben