Äppel- och kardemummamuffins

Serverar: 9 portioner

Goda, söta och dessutom lite nyttigare muffins.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl rågsikt
  • ½ dl pumpakärnor
  • 2 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ msk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 100 g smält smör
  • 1 äpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa äggen fluffiga med elvisp. Rör ner yoghurt och smält smör i äggen. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
    3. Ställ ut 9 stora muffinsformar med stadiga kanter på en plåt, eller smörj en muffinsplåt för stora muffins.
    4. Skala och klyfta äpplet. Fördela smeten i formarna och tryck ner äppelklyftor. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt dem svalna något innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben