Äppel- och rabarberchutney

Gott till det mesta, exempelvis stekt fisk, med crème fraîche till en sås och som marmelad på en smörgås.

Ingredienser

  • 1 finhackad gul lök
  • 250 g rabarber, skuren i 0,5 cm breda skivor
  • 2-3 äpplen, skurna i bitar
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl ren ättika, 24 %
  • 1 dl äppeljuice
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0,5 tsk malda nejlikor
  • 4 dl socker
  • Instruktioner

    1. Koka upp lök, rabarber, äpplen, russin, ättika och juice i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Koka 15 minuter.
    2. Rör ner ingefära, nejlikor och socker. Koka ytterligare 20-30 minuter tills chutneyn tjocknat och fått önskad konsistens. Häll upp i rena burkar. Sätt på täta lock.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    15
    12

    Kommentarer (1)

    begeanka 8 oktober 2008

    Mums filibbabba!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben