Äppel- och tomatmarmelad
Den här goda marmeladen smakar lika gott på brödet som i bullarna.
Ingredienser
Ca 3 äpplen, 500 g
Ca 4 tomater, 500 g
2 msk pressad citron
4 dl syltsocker
Instruktioner
Kärna ur och skär äpplena i bitar. Skär tomaterna i bitar. Tillsätt citronsaften och sjud på svag värme 1 timme.
Tillsätt sockret och koka ytterligare 5 minuter. Häll upp på rena burkar.
Det blir ca 1 kilo.
Liknande recept
Tomatmarmelad med citrusfrukter
5
1
1
Äppel- och päronkompott med kanel
4
15 min
1-2
1
Äppel- och päronchutney
5
1
1
Äppel- och rosmarinfilé på potatisbädd
5
8
1
Äppel- eller Mango-bullar
1 h 30 min
36
2
Äppel- och citronsockerkaka
5
12
2
Äppel- och mandelkaka
1 h 30 min
10
3
Äppel-, citron- och kokoskaka
1 h 30 min
10
Äppel- och pecanpaj med philadelphiakräm
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!