Äppel och vaniljpaj

Så god!

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl strösocker
  • Fyllning
  • 400 g äpplen (3-4 st )
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i kastrull. Blanda de torra ingredienserna till smuldegen, rör ner i smöret och arbeta ihop till en smulig massa. Skala äpplena, skär i mindre bitar o blanda dem med potatismjöl o vaniljsocker.
    2. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform. Fördela äppelbitarna ovanpå smuldegen o strö över resten av smuldegen.
    3. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i 40 min. Låt svalna lite o servera med glass el vaniljsås. Kan garneras med bär av något slag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben