Vaniljpaj med bigarråer

Serverar: 8 portioner

Om man vill kan man halvera bigarråerna och ta ut kärnorna. Om inte, varna gästerna annars kan det bli ett dyrt tandläkarbesök.

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 6 dl kokt marsankräm av pulver, 4 påsar
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1/2 burk (1 dl) färskost
  • 1 1/2 liter bigarråer
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en något kladdig deg. Går bra i matberedare. Tryck ut degen med mjölad hand i en stor pajform. Förgrädda pajskalet på nedre falsen i cirka 10 minuter.
    3. Tillaga marsankrämen enligt anvisningen på förpackningen. Smaka av med apelsinskal. Häll krämen i pajskalet. Klicka dit små öar av färskosten.
    4. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ställ pajen att svalna.
    5. Garnera generöst med färska bigarråer.
    6. Tips! Utan bigarråer kan pajen frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben