Äppelbröd med nötter

Ett gott bröd till sallader.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 3 dl rivna äpplen
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 13-14 dl lantvetemjöl eller rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt olja, salt, honung, äpplen, nötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk i 30-60 minuter.
    2. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och forma till ovala bröd. Lägg dem på en bakplåtsbeklädd plåt och låt jäsa i 20 min. Strö över lite mjöl och snitta med vass kniv.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben