Äppelbröd med valnötter

Serverar: 10-12 portioner

En äppelkaka med florsockerglasyr ev. med citron- eller apelsinsmak.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 50 g grovhackade valnötter
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 1 stort äpple i tärningar
  • 1 dl russin
  • Glasyr
  • Florsockerglasyr ev. med citron- eller apelsinsmak
  • Garnering
  • Äppleklyftor eller
  • Valnötter
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt väl och rör ned nötterna. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och därefter mjölblandningen omväxlande med mjölken. Blanda sist ned äppletärningarna och russinen och häll smeten i väl smord och bröad kakform. Grädda kakan på mellanläge i ugnen 150-175 grader i ca 1 timme.
    2. Låt kakan svalna innan den glaseras och garneras.

    Liknande recept

    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben