Äppelcheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Cheesecaken är god både ljummen och kall.

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 tsk kanel
  • 250 g lätt kesella
  • 3 ägg
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 äpplen, t ex Aroma eller Gravensteiner
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Kanel
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Krossa kexen fint eller stöt dem i en mortel. Smält matfettet och rör ner det i kexsmulorna tillsammans med kanel. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 15 minuter.
    3. Rör samman kesella med ägg och florsocker. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg ner dem i kesellablandningen allt eftersom de blir klara, då blir de inte brunfärgade.
    4. Ta fram formen och häll blandningen över kexbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Stäng av värmen. Rör samman creme fraiche och vaniljsocker. Bred det ovanpå den lätt avsvalnande kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen och låt den stå i ytterligare ca 10 minuter.
    5. Sikta lite kanel över kakan och garnera med citronmeliss när kakan har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lirarn 11 september 2010

    Den här har jag gjort tidigare och det är ett toppen recept. Omtyckt av alla som fick smaka. Har gjort den flera gånger, en av dom godare cheesecake jag har ätit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben