Gudomligt god!!
När jag fick receptet av min vän tänkte jag hmmm......... nja
Men jag blev verkligen överaskad av hur otroligt god denna kaka var.
Pga allergi har jag gjort om originalreceptet lite ;o)
Ingredienser
5 dl vetemjöl
1 ½ dl brun farin
100 g hasselnötter, finhackad
200 g smör, kallt
Fyllning
500 g naturell färskost
1 ½ dl strösocker
2 ägg
Garnering
3 dl äppelmos
ca 2 dl hackade hasselnötter (eller riven mandelmassa)
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°
Hacka ihop mjöl, socker, nötter och smör till en smuldeg. Ta undan 2 dl till strössel. Kläm ut resten i en smord form eller liten långpanna, ca 20 x 35 cm.
Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills den har börjat få färg.
Vispa färskost, socker och ägg till en jämn smet. Bred ut smeten över den varma bottnen och grädda ca 15 min.
Bred ut äppelmos på kakan. Blanda resten av smuldegen med de hackade hasselnötterna ( rivna mandelmassan) och strö blandningen över äppelmoset. Grädda ytterligare ca 15 min.
Låt kakan kallna.
Ställ den sedan i kylen ca 3 tim. Skär kakan i rutor eller trekanter.