Äppelcheesecake med klet

Smaskig.

Ingredienser

  • 15 digestivekex
  • 100 g smält smör
  • 250 g kesella
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 äpplen
  • 250 g vaniljkesella
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut i en form. Grädda i 175 grader i 10 minuter.
    2. Vispa ihop kesella med ägg, strösocker, vaniljsocker, och vetemjöl. Häll smeten i den förgräddade botten. Stek äpplena i smör en stund, strö över farinsocker och blanda runt lite. Lägg äppelklyftorna i smeten.
    3. Grädda i ca 30 minuter i 160 grader. Låt svalna något, bred ut 1 burk vaniljkesella över. Smält smör och blanda i strösocker, kanel, vaniljsocker och havregryn. Strö detta över cheesecaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben